Regulament Lideri

Go down

Regulament Lideri

Post by Admin on Wed Jul 19, 2017 10:37 am

Regulile liderilor se aplica si subliderilor, liderul are datoria de a instiinta subliderul cu referire la aceste reguli.
Liderul raspunde de orice actiune (ex.: /invite, FW) gresita pe care sublideriul o face.

Dupa importanta lor, regulile sunt structurate pe urmatoarele categorii:

Reguli demitere

- se poate scoate un membru din factiune doar daca a incalcat regulamentul general sau regulamentul intern al factiunii.
Daca a facut DM / injurat / incalcat regulamentul serverului in orice fel, chiar daca acesta a avut sau nu a avut vechime in factiune, se poate scoate din factiune sau i se poate acorda faction warn (FW), in functie de situatie.
ex. de greseli interioare:
/news scris gresit, acordare unui wanted gresit, arestarea unui robber, acordarea licentelor fara teste, neprezentare la WAR, neprezentare la sedinta, cearta cu un membru din factiune, spam pe chatul factiunii (repetarea unui mesaj de minim 3 ori), ironizarea factiunii, raport de activitate incomplet, inactivitate mai mare de 3 zile (72 ore)

- Se poate scoate un membru fara faction punish doar daca acesta are peste rank 1 in factiune.
Sub nicio forma nu se scoate fara faction punish daca acesta are rank 1.


- Se scoate un membru cu 60 faction punish daca are mai mult de rank 1 in factiune, dar doar daca a incalcat reguli clare din regulament, sau daca are mai mult de rank 1 si a incalcat regulile serverului in mod intentionat sau neintentionat (ex.: a facut DM, a injurat, a dat /news total aiurea, etc.).
- Pentru orice demitere (/uninvite) este nevoie de un motiv clar si de dovezi existente, in cazul unei plangeri. Daca liderul nu aduce nicio dovada, acesta o sa fie sanctionat.
- Playerii banati pot fi demisi doar dupa 3 zile de la primirea banului, pentru inactivitate. Daca aveau peste rank 1 in factiune in momentul banului vor fi demisi fara FP, daca aveau rank 1 in momentul primirii banului vor fi demisi cu FP. Motivul de demitere va fi 'banat', nu 'inactiv', 'inactivitate' sau altceva.
- Playerii banati care fac cerere de demisie vor primi uninvite cu motivul 'banat'.
- Nu se sanctioneaza membri cu 'avertisment verbal' pentru incalcari clare din regulament. ex.: DM, wanted dat fara dovezi, insulte.
Se sanctioneaza cu FW/demitere, avertismentul verbal este aproape egal cu 0 si trebuie dat doar in cazuri foarte rare (gen pentru limbaj nu foarte grav, ex. 'noobul dreaq'), sau pentru comportament (ex.: a blocat Pay'N'Spray-ul).
- Atunci cand factiunea nu are lider, subliderul nu are voie sa sanctioneze membrii, se aplica regula din regulament server.
- Cei care fac parte dintr-o factiune dar incalca regulile serverului doar pentru a fi demisi / pentru a da /quitgroup or sa fie sanctionati de catre un admin. La fel se procedeaza si in cazul celor care incalca regulile cand nu au un lider la factiune.


- WAR: nu aveti voie sa parcati masinile personale in zona de WAR doar pentru a forma o 'baricada', si nici sa le spuneti celorlalti din factiune sa o faca. Cei care sunt prinsi ca parcheaza masini in zona de WAR sunt sanctionati cu warn de catre un admin.
- cand cineva iese dintr-o factiune (indiferent cum), nu mai poate intra in aceasi factiune pentru minim 10 zile.
Regula asta se aplica doar daca erati lider cand acel membru a iesit din factiune.
Regula cu 10 zile nu se aplica unui membru daca l-ati scos pe acel membru cand ati dat WIPE in primele 24 de ore dupa ce ati fost ales ca lider.

Reguli forum / panel
Reclamatii panel / forum
- doar liderul este in masura sa ia o decizie in legatura cu un membru, asa ca e de preferat sa raspunda doar el in topicul unde se fac plangerile catre membri & topicul de aplicatii.
- liderii au la dispozitie 72 de ore sa raspunda la o reclamatie, dar trebuie sa incerce sa raspunda in mai putin de 48 ore; liderii ce nu raspund la reclamatii in 72 de ore vor fi sanctionati.
- liderul raspunde la toate reclamatiile facute impotriva unui sublider. Subliderul nu are voie sa-si inchida singur reclamatiile.
- membrii ce insulta in reclamatiile din cadrul factiunii pot fi sanctionati de catre lider. Si cei care insulta in dovezile postate (ex. titlu video) pot fi sanctionati.
- cei care fac parte dintr-o factiune si primesc sau ofera bani / bunuri pentru a evita o reclamatie facuta impotriva lor in panel o sa fie sanctionati cu FW si warn de la un admin.
- - - - -
- se pune pe blacklist doar pe baza unor dovezi, si doar pentru motive clare precum DM sau insulte/jigniri grave. Nu aveti voie sub nicio forma sa inventati un motiv pentru a pune pe cineva pe BlackList. Pentru orice alt motiv acestuia i se face o plangere pe forum in categoria 'Complaints'.
- liderii nu pot accepta in factiune playerii ce sunt pe blacklist-ul factiunii pentru care aplica.
- playerii ce fac parte dintr-o factiune si sunt pe blacklist-ul altei factiuni sunt obligati sa plateasca blacklist-ul altfel vor fi demisi cu FP. liderul factiunii pe care este in blacklist un player trebuie sa contacteze liderul factiunii din care face parte playerul pentru a-l informa ca are un player in factiune ce se afla pe blacklist-ul altei factiuni.
- daca un player are uninvite in "Faction history" pentru abuz de functie la un anumit tip de factiune, acesta nu mai poate fi acceptat in acelasi tip de factiune timp de 4 luni.
Spre ex. daca acesta primeste uninvite in Police Department Los Santos pentru abuz de functie, acesta nu mai poate intra in niciun departament timp de 4 luni.
- nu mutati topicuri importante in "cosul de gunoi" precum 'aplicatii X', 'cereri demisii', 'poze X' din categoria factiunii doar pentru a face alte topicuri pe acelasi subiect. exista butonul de 'Edit', nu trebuie sa fiti owner-ul fiecarui topic.
Reguli recrutari
- Un lider este obligat sa recruteze cel putin un membru intr-un interval de 3 zile daca are cel putin 5 locuri libere in factiune.
Spre ex. daca un lider are 45 membri din 50, acesta este obligat sa accepte cel putin 1 membru in cel putin 3 zile, altfel o sa fie sanctionat.
Regula se aplica dupa cel putin 5 zile de vechime pentru liderii noi.
- Daca liderul este inactiv o perioada, subliderul trebuie sa recruteze in locul sau.
Reguli teste de intrare in factiune
Dupa ce sunteti acceptati intr-o factiune trebuie sa sustineti un test cu intrebari legate in principal de regulamentul intern/general al factiunii.
Testele care se dau pentru a intra in factiune trebuiesc sa fie cat mai complexe, sa contina cel putin 15 intrebari.
Testele sunt obligatorii inainte de /invite, liderul are datoria de a se asigura ca cei care intra in factiune sunt testati.
Cei care se ocupa de teste trebuie sa detina minim rank 2.
- o factiune poate avea maxim 5 testeri.

Alte reguli

-Un lider trebuie sa stea minim 60 de zile cu functia obtinuta iar daca renunta inainte de acest termen acesta va primi 150 faction punish.
Iinainte de a aplica pentru aceasta functie, gandeste-te de 2 ori inainte, pentru ca daca renunti repede, pe langa FP-ul primit, sansele tale pe viitor la o astfel de functie devin inexistente. Nu ne plac liderii care renunta repede, ne incurca si pe noi, incurca si o factiune intreaga.
Aici este inclusa si situatia in care iti este luata functia dupa mai putin de 60 de zile din diferite motive (incalcari din regulament, inactivitate mare, etc.).
Liderii cu mai multe cereri de inactivitate pot primi uninvite cu 150FP si daca au 60 zile in factiune. Ex: daca un lider are 61 zile in factiune si are cereri de inactivitate pentru 7 zile, acesta va primi uninivite cu 150FP.
Reguli cu referire la sublideri:
- este interzis sa schimbati subliderii des. Puteti schimba un sublider dupa minim 3 zile, si doar 3 sublideri in decursul unei luni.

Pentru a putea acorda rank 6 (sublider) unui membru acesta are nevoie de minim 60 zile adunate in acel tip de factiune in care este pus sublider.
Ex.: Pentru a putea fi pus rank 6 în LSPD, acesta are nevoie de minim 60 zile adunate in departamentele de politie (LSPD/LVPD/SFPD/FBI/NG).
Spre ex. daca acesta are 30 zile in FBI si 30 zile in LSPD, acesta va putea fi pus sublider la o factiune de tip departament, pentru ca in total sunt 60 de zile in departamente.
Tipurile de factiuni sunt: departamente de politie, reporteri, medici, hitmani, instructori, taxi si mafii.


Subliderul este ales de lider, si ii poate acorda acest rank (rank 6) in orice moment.

- banii din seif se folosesc pentru a plati salarii saptamanale membrilor din factiune.
- la /uninvite se pune doar motivul, fara alte cuvinte de genul "bafta", etc. Ex. de uninvite corect: cerere demisie.
- - - - -
- liderii ce gresesc motivul pentru uninvite vor fi sanctionati cu AV sau warn la lider, in functie de situatie.


Reguli activitate lider

- liderii trebuie sa joace minim 10 ore in ultimele 7 zile (aprox. o ora si 30 de minute pe zi, fara timpul AFK).
Cei care joaca mai putin de atat sunt considerati inactivi si risca sa piarda functia pentru inactivitate.
Spoiler Show

- liderii care nu intra pe server timp de mai mult de 4 zile risca sa piarda functia pentru inactivitate, indiferent ca au o cerere de inactivitate sau nu.
O factiune nu poate sta fara lider prea multe zile.

Admin
Admin

Posts : 2
Join date : 19/07/2017

View user profile http://forumsaphiriumrpg.board-directory.net

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum